Kaszel

kaszel_wiem_o_zdrowiu

Forum -> homeopatia na kaszel?

Tytuł:homeopatia na kaszel?
Autor:Irma
13.9.2011, 15:43
Witam, mam do was pytanie jestem w 22 tygodniu ciąży i dostała jakiegoś dziwnego kaszlu, a poza tym żadnych objawów. Czy mogę zastosować jakieś leki homeopatyczne na kaszel?

Tytuł:homeopatia na kaszel?
Autor:Marian
12.12.2011, 21:17
Pewnie już rozwiązałaś swój problem. Dla pań w ciąży mam jedną radę: zanim cokolwiek zaczniesz brać, zapytaj ginekologa. czasami niewinny środek może mieć bardzo przykre konsekwencje.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

kaszel_ciekawostki

Ciekawostki

Przeziębienie

Przeziębienie jest nagłym nieżytem górnych dróg oddechowych, szczególnie jamy nosowej. W takim przypadku przeziębienie przybiera postać ostrego nieżytu nosa, czyli po prostu kataru. Przeziębienie bardzo często spowodowane jest przez infekcje, szczególnie w okresie jesienno – zimowym.

Czy wiesz, że...

Zapalenie oskrzeli jest chorobą dolnych dróg oddechowych, która wywołuje osłabienie całego organizmu. Zwykle chorobę poprzedza ból gardła, krtani i tchawicy.

Polecamy

Grypa
Grypa znana jest prawdopodobnie od około XIV wieku Wielokrotne jej nazewnictwa uległy zmianom. Określana była jako choroba niemiecka, włoska, rosyjska itp. Po pierwszej wojnie światowej nazywana była hiszpanką.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwgorączkowe metamizolu, związane z hamowaniem syntezy prostaglandyn.